Осъдиха на 4 години затвор британеца, убил 18-годишно момче в София

12:00, 13 юли 18 25 518 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четири години затвор за британеца, който намушка смъртоносно абитуриент в столичния квартал "Горубляне". Инцидентът стана през 2014 г. в училищен двор в квартала след свада между две компании. След убийството последваха протести за справедливо наказание на убиеца на Емил Ботев. Преди броени дни присъдата беше потвърдена и от тричленен състав на Върховната касационна прокуратура.

''Все още сме в шок, това е невероятен шамар. При всички събрани доказателства, 4-годишна присъда е просто подигравка'', каза пред NOVA майката на Емил Ботев.

Според близък приятел на убития съдебната ни система е корумпирана. 

''Не е нормално за открадната кокошка да ти дадат 4 години затвор и за убийство да ти дадат 4 години затвор'', казва той. Добромир е ходил пред съдебната палата преди всяко дело.

''Бих отправил апел към младите хора да напуснат тази държава, а тези, които са в чужбина да не се връщат'', казва младежът.

"От всички инстанции търсим съдействие, защото присъдата не ни удовлетворява по никакъв начин. Ще подадем жалба в съда в Страсбург. Продължаваме да се борим", допълни още майката на Емил Ботев.

Близките му са направили паметник на метри от мястото, където е извършено убийството. Надяват се решението да бъде преразгледано.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама