Изслушват единствения кандидат за управител на НЗОК

08:50, 18 юли 18 / Политика 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Здравната комисия в Народното събрание ще изслуша единствения кандидат за управител на Националната здравноосигурителна каса д-р Дечо Дечев. Номинацията за поста беше направена от ГЕРБ и Обединени патриоти. До избор на нов управител се стигна след като НС освободи предсрочно проф. Камен Плочев.

Изборът на новия управител на Националната здравноосигурителна каса е точка първа за петък. 

Д-р Дечо Дечев заяви, че планира да премахне постоянните експертни съвети, заради които хиляди пациенти са принудени да пътуват до София за преглед, за да получат лекарства. Днес той ще запознае здравната комисия и с останалите си идеи. 

Дечев е бил зам.управител на Касата през 2001 година. Той е директор на болницата „Св. Иван Рилски“.

Депутатите ще започнат новата пленарна седмица с разискванията по първо четене на промените в Закона за акцизите и данъчните складове, свързани с увеличение на акциза на бездимните цигари.

Днес депутатите ще дебатират станалите спорни законодателни промени, внесените от ГЕРБ, с които се увеличава акцизната ставка за облагане на „нагреваемите тютюневи изделия“. Законопроектът не беше оттеглен. 

Въпреки че в проекта за първо четене е записано уеднаквяване на акцизната ставка за тютюна за бездимните цигари с тази на конвенционалните, от ГЕРБ поеха ангажимент между двете четения да се запише новото предложение – акцизът да се измерва на база количество тютюн и да е 40% от ставката на конвенционалните цигари.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама