Борисов: България не е поемала мигранти „нито срещу пари, нито без пари“

12:10, 18 юли 18 / Политика 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов декларира, че България не е поемала ангажименти да приема мигранти „нито срещу пари, нито без пари“.

При акция на Гранична полиция тази сутрин са заловени кананалджии, превозвали 26 мигранти, натоварени в 2 джипа, съобщи премиерът. „Сега изясняват дали са регистрирани и са тръгнали за сръбската граница, но каналджии, които там работят, десет дни денонощно граничарите дебнеха и при преследването един от джиповете се обърнал, но няма нито загинали, нито тежко пострадали, справиха се прекрасно“, съобщи той.

Тайно транспортиране на нелегални мигранти от Европа към България не се извършва, заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в началото на днешното правителствено заседание. Той изрази безпокойство от разпространяването на фалшиви новини на тази тема и поиска службите да се намесят и да установят техния източник.

„Затова смятам за необходимо ДАНС и другите оторизирани структури по сигурността да направят проверка и да изяснят кой пуска и с каква цел подобна фалшива информация и ако се установят виновни, да им се потърси отговорност. В последната фалшива новина се прави следната сглобка „Усетих, козите в Странджа се избиват, за да може там да се настаняват нелегалните мигранти“ - това не може да продължава, защото това е откровено саботаж“.

Каракачанов обяви, че капацитетът на центровете за мигранти е запълнен едва на 11%.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама