Депутатите се питат ще идват ли Порожанов и Радев в НС

11:01, 20 юли 18 / Политика 25 567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Очакваното изслушване на министрите на земеделието и на вътрешните работи Румен Порожанов и Валентин Радев за мерките, които предприема правителството за овладяване на чумата по животните в Странджанско, остана под въпрос, след като министрите не се явиха в Народното събрание.

От взаимните реплики в пленарната зала не стана ясно дали двамата министри ще информират депутатите в рамките на днешното пленарно заседание.

Вчера на брифинг министърът на вътрешните работи Валентин Радев обяви, че ще поиска да бъдат изслушани заедно със земеделския министър. Поводът е координиращите се министерства да изложат мерките, които са предприели в борбата с овладяване на чумата по животните и да потърсят политическа подкрепа от Народното събрание и особено от опозицията. Очакваше се това да стане в началото на пленарния ден, но министрите не се явиха в парламента. 

"Днес разбираме обаче, че двамата министри няма да дойдат и затова искаме този министър, който излъга всички български граждани, че е получил подкрепа вчера в 08.00 часа сутринта по всички медии, да дойде тук и да обясни какво точно е имал предвид", заяви заместник-председателят на "БСП за България" Драгомир Стойнев.

Председателстващият заседанието заместник-председател на Народното събрание Емил Христов каза, че ще разговарят с министрите, но положението в района на Странджа било изключително сложно и присъствието на двамата министри там можело да се окаже много по-полезно и целесъобразно от присъствието им тук. 

"Никой по никакъв повод не е казал, че министър Порожанов и министър Радев няма да дойдат днес в пленарна зала", каза председателят на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов. Той отбеляза, че парламентарният ден започва в 9.00 и завършва в 14.00 часа. Двамата ще бъдат днес тук, както на дебата, който ще се води с министър-председателя, така и след това ще вземат отношение и по тези теми, добави Цветанов.

Председателят на ПГ на "БСП за България" Корнелия Нинова се усъмни дали Цветанов и председателстващия заседанието си говорят. Току що председателстващият заседанието ме информира, че двамата министри няма да дойдат в парламента и няма да има изслушване, посочи тя. "Може ли двамата да си поговорите и да се разберем какво правим днес", запита Нинова.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама