Валидираха юбилейна марка "140 години Българска армия"

18:05, 20 юли 18 25 674 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски и министърът на отбраната Красимир Каракачанов валидираха пощенска марка, посветена на 140 години от създаването на Българската армия. 

Филателното издание е най-подходящият знак на благодарност за силния боен дух и патриотизма на хилядите българи, които са в редиците на родната ни армия, каза по време на церемонията заместник-министър Геновски. По думите му, Българската армия е една от институциите, с която държавата ни винаги се е гордяла. 

„Затова и първата тематична марка в българското маркоиздаване е посветена именно на героизма на българските воини. Още в далечната 1902 г., се отпечатва издание, посветено на боевете при Шипка“, каза още заместник-министърът.

„Това е една много красива инициатива, която ще увековечи 140-годишнината и е знак на нашето уважение към тази дата. Марката е прекрасно художествено произведение и ще остане паметно и за поколенията след нас“, каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Художник на проекта на марката е Александър Въчков, който е един от най-добрите познавачи на традицията в униформите на българската армия.

По-рано днес заместник-министър Димитър Геновски, заедно с председателя на Съюза на българските филателисти Спас Панчев и изпълнителния директор на „Български пощи“ Деян Дънешки валидираха юбилейно издание по повод 80 години от създаването на организацията на колекционерите на марки в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама