Спешна среща в Министерски съвет по казуса "Олимпик", протест срещу КФН

08:30, 20 авг 18 / Политика 25 1221 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов свика за днес спешна среща с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор, за да обсъдят ситуацията скипърската застрахователна компания „Олимпик“, която е в ликвидация. 

Борисов заяви, че ще се положат всички усилия, доколкото позволява законът, да се помогне на клиентите  „Олимпик“, съобщи пресцентърът на кабинета.

В същото време се провежда протест срещу "спането" на КФН, организиран в социалните мрежи. Хората, организирали събитието, пишат: „Да кажем на чиновниците в Комисията за финансов надзор, че ако те са спали, ние не СПИМ. Те трябваше да НАДЗИРАВАТ застрахователните компании и да разберат, че „Олимпик” фалира и ще завлече парите ни”.

Протестиращите искат уволнения и оставки на председателя и служителите на КФН.

Българският клон на застрахователна компания "Олимпик" дължи 9 350 000 лева на 197 551 българи за прекратени предсрочно полици по "Гражданска отговорност", съобщиха от КФН. Срокът на полиците на фалиралата кипърска компания изтекоха в полунощ на 17 август. Размерът на сключените полици е за близо 40 млн. лева, но много от тях на разсрочен план, затова загубите на шофьорите ще са по-малки.

Комисията за финансов надзор е уведомена от Кипърския надзорен орган за проблемите на "Олимпик" на 10 май и оттогава на фирмата е забранено да продава нови застраховки. Пострадалите ще трябва да си търсят сумите от Кипърския гаранционен фонд на застрахователите, но КФН проверява, дали и с какви суми, "Олимпик" е участвала в нашия Гаранционен фонд, съобщиха от там.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама