Слънчево с краткотрайни валежи над Западна България в понеделник

07:15, 20 авг 18 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В понеделник ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Температурите слабо ще се понижат и максимални ще са между 28 и 33 градуса, за София - около 28 градуса, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 29-30 градуса. Температурата на морската вода ще е 27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 
В планините също ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в масивите от Западна България ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.

Във вторник ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Западна и Централна България ще превали и прегърми. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 28 и 33 градуса.
 
В сряда ще има повече слънчеви часове, а вероятността за валежи е малка. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама