Ремонтът на бул. “България” приключва на 9-ти септември (СНИМКИ)

13:55, 20 авг 18 25 1212 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ремонтът на участъка от бул. “България” в София между булевардите “Гешов” и “Гоце Делчев” ще приключи на 9-ти септември. Движението ще бъде пуснато изцяло на 10-ти септември. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя провери ремонта със зам.-кмета по транспорта Евгени Крусев.

Работи се активно. Виждате, че движението е изключително натоварено, заради затвореното платно. Затова благодаря на софиянци за търпението. По мое настояване на целия участък ще се сложи мрежа, за да бъде по-здрава новата настилка. Ако строителите спазят графика и не вали от събота движението в това платно ще бъде пуснато и ще затворим другото - в посока център”, каза Фандъкова, цитирана от вестник "24 часа". 

За следващата година остават ремонтите на участъците от булеварда - между НДК и бул. “Гешов” и от бул. “Гоце Делчев” до околовръстния път. Още не е ясно дали ще се работят паралелно или на етапи.

Фандъкова напомни, че от днес е пуснато движението по бул. “Христофор Колумб”. От вторник обаче за ремонт се затваря Източната тангента. Там ще се пропускат само коли на работещите в района. Ремонтът трябва да приключи до 15-ти септември. 

От днес до полунощ на 23 август се забранява и влизането на пътни превозни средства по южната половина от пътното платно на бул. „Арсеналски“ в участъка от ул. „Никола Козлев“ до ул. „Зорница“, както и през кръстовище бул. „Арсеналски“ - ул. „Зорница“, съобщиха от Столичната община.

Забранено ще е движението от 24 август за 4 дни по южната половина от пътното платно на бул. „Арсеналски“ в участък от 145 м. между ул. „Църноок“ и ул. „Зорница“, както и през кръстовище бул. „Арсеналски“ - ул. „Никола Козлев“.

От 28 август до края на месеца няма да може се минава по южната половина от пътното платно на бул. „Арсеналски“ в участъка от ул. „Никола Козлев“ до ул. „Църноок“, както и през кръстовище бул. „Арсеналски“ - ул. „Никола Козлев“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама