500 изпълнители пеят и танцуват на Кирека

07:48, 20 юни 15 / Култура 25 513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионален фолклорен събор “Кирека пее и танцува” събира днес близо 500 изпълнители от Североизточна България. Откриването е от 10 часа в местността “Кирека”, където е бъде построена специална открита сцена, съобщиха организаторите от община Каспичан и читалище “Пробуда”.

Участниците са от читалища, пенсионерски клубове и самодейни състави от 33 населени места в региона, ще дойдат и гости от по-далечните силистренски, добруджански и варненски села.

По регламент групите ще изпълнят 2 песни за шест минути и още две в индивидуалното представяне. Наред с автентичния фолклор ще има и съвременни интерпретации на народното песенно творчество, допълни общинския експерт по образование и култура Стефан Петков.

Той уточни, че фестивалът няма ограничение за възрастови групи- участниците са  от 7-8 годишни малчугани до 70-80- годишни любители на фолклора.

Всеки, който обича да пее и танцува, може да се включи в събора, приканват организаторите. Общината финансира проявата, която е традиционна, а началото й е сложено през 70-те години на миналия век. За всички участници община Каспичан осигурява минерална вода и закуски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама