РЗИ-Бургас издаде предписание след сигнал за захвърлени торби с урина

07:55, 20 юни 15 25 922 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната здравна инспекция в Бургас (РЗИ) е издала писмено предписание на „Прайм клиник“ и на хирургичния кабинет на д-р Зикидис, след сигнал на Topnovini.bg за захвърлени употребени уринарни торби в коплекс „Изгрев“. Найлоновите пликове бяха намерени в района на двете клиники в началото на месеца от наш читател. Екипът ни своевременно сигналзира РЗИ за случая.

В официално писмо до медията, седмица по-късно, от РЗИ обясниха, че са извършили проверка на въпросните здравни заведения. И двата центъра са имали издадени становища за класификация на биологични отпадъци от РЗИ и разполагат с временни помещения за съхранение.

Бургаските здравните служители са установили, че биологичния материал се събира разделно, в маркирани съдове със затворени капаци, както е според наредбата.

По думите на директора на Здравната инспекция д-р Георги Паздеров, и двете клиники имали подписани договори с фирми за биологични отпадъци, като имената им съвпадат с онези, които репортерска проверка на Topnovini.bg установи по-рано. Това са „Рамус медикал“ ЕООД и ЕТ „Бяг – Борис Гроздев“, чийто собственик не бе намерен за коментар по темата.

РЗИ твърди и това, че двете болнични заведения са представили документи за извозени отпадъци на датите: 30.05 и 08.06.2015 г.

Въпреки изрядните документи Здравната испекция в Бургас все пак е решила да издаде предписание на двете болнични заведения за стриктно спазване на дейността по третирането на биологични отпадъци.

Припомняме, че на 10 юни читател на Topnovini.bg изпрати видео и снимки на употребени торби за урина, до контейнерите за боклук, в района на блок 27 А в бургаския комплекс „Изгрев“. Тогава наша проверка установи, че в района се намират две здравни заведения: „Прайм клиник“ и хирургичен кабинет на д-р Зикидис. И от двете места обаче отрекоха да имат вина за случилото се, като посочиха имената на фирмите, които се грижат за биологичните им отпадъци. Екипът ни обаче така и не успя да открие една от лабораториите, която облужва кабинета на д-р Зикидис. Тази на Борис Гроздев, чийто автомобил БМВ бе запален пред офиса му в центъра на Бургас през 2012г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама