Щуротека с Бате Енчо "подгря" най-малките за карнавала в Русе

07:57, 20 юни 15 / Култура 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Детска дискотека „Щуротека“ с Бате Енчо подгря малчуганите, ден преди големия Русенски карнавал.

Старт на шоуто на открито дадоха децата от ЦДГ „Здравец“, които изпълниха три невероятни танца, заредени с много лятно настроение и усмивки.

Детската дискотека бе само подготовка за истинския Карнавал. Както вече съобщихме, с богата програма и увеличен награден фонд в размер на 4 360 лв. събитието е привлякло над 800 участници. То ще бъде официално открит днес в 18 ч. пред Съдебната палата с концерт на Тони Димитрова и Вокална група „Приста“ – Русе. Веднага след това кметът Пламен Стоилов ще предаде ключа на града на краля и кралицата на Русенския карнавал, които тази година са миналогодишните победители в конкурса за „Най-атрактивен карнавален костюм“, семейство Петрови.

След официалното откриване забавления и възможност за изяви ще има на три сцени. На сцена 1 (пред Съдебната палата) вечерта, от 19.15 часа започва представянето на читалищни групи от област Русе и училищни групи от община Русе. От 21.30 часа започва концерта на нашумялата млада изпълнителка – Жана Бергендорф, а от 22.15 часа, поради огромния интерес на русенци, неповторимите и атрактивни „Дивинитас“ ще се включат в програмата с огнено шоу. От 22.20 часа ще е официалното награждаване, а от 22.50 часа организаторите са подготвили зрелищна заря, с което Русенският карнавал ще приключи.

На сцена 2 (пред Доходно здание), от 19.15 часа, малчуганите ще имат възможност да се изявят както като индивидуални изпълнители, така и като групи от деца от детските градини в Русе. От 20.45 часа ще се проведат конкурси за „Най-оригинална маска“, „Най-атрактивен карнавален костюм“ и „Най-добре маскирано семейство“.

На сцена 3 (площад „Свобода“) по същото време (19.15 часа) участие в карнавала ще вземат представители на танцови формации и индивидуални изпълнения на ученици от училищата. От 21.15 часа любителите на зумбата ще получат своето гарантирано забавление.

Водещи ще са: сцена 1 – Дачко от „Аламинут“; сцена 2 – Бате Енчо; сцена 3 – Наката също от „Аламинут“.

На 20 юни феновете на фотографията ще могат да участват в конкурс за най-щура снимка „Аз снимам карнавала“. Всеки участник или гост на Карнавала ще може да изпрати своите снимки, направени с телефон или фотоапарат. Единственото необходимо условие е да озаглавите снимката и да изпратите име и координати за обратна връзка: е-мейл или телефонен номер.

Авторите на десетте най-щури и забавни снимки ще получат и парични награди. Снимките ще могат да се изпращат на е-мейл: [email protected]

Крайният срок за изпращане на фотосите е 24 юни, а на 26 юни ще бъдат обявени и победителите. Всички снимки ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на ОП „Русе арт“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама