Има кандидат-купувач за гребната база в „Кайлъка“

08:13, 20 юни 15 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предложение за продажба на бившата гребна база в парк „Кайлъка“ ще разгледа на сесията, насрочена за 25 юни, Общинският съвет на Плевен. От приложените документи става ясно, че в местната администрация е подадено заявление от потенциален купувач, който е пожелал да закупи сградата. Кандидатът е посочил, че намерението му е да възстанови бившата гребна база и тя да се използва със същото предназначение.

Въпросната сграда е с площ от 378 кв.метра, по-голямата част от която е хангар за лодки, а в западната част са обособени битови помещения и склад за гориво. Конструкцията й е класическа – скелетно-редова с неносечщи тухлени преградни стени и носещи елементи с рамково действие и монолитен стоманобетон. Покривът е с лек наклон, с хидроизолация.

Общото състояние на сградата е незадоволително, липсва дограма и ел.инсталация. Районът е трудно достъпен, възоможността е по черен път, се посочва в предложението, което ще обсъждат местните депутати в четвъртък.

За имота е изготвена пазарна оценка от оценител на имоти, която възлиза на 45 800 лв. без ДДС.

Крайната дума обаче за това дали бившата гребна база в „Кайлъка“ ще бъде предложена за продан или не, имат в крайна сметка старейшините на Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама