Асеновград се пренася в Средновековието за уикенда

08:31, 20 юни 15 / Любопитно 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Асеновград се връща назад във времето за традиционния Средновековен панаир, който ще се проведе днес и утре край параклис "Св. Трифон". В пресъздаването на битките, бита и нравите от Второто българско царство участие ще вземат възстановчици и занаятчии от България, Молдова, Сърбия, Румъния и Англия.

Иконопис и живопис, тъкане на кори, тъкане на стан, грънчарство, монетосечене, плетене на ризници, свещолеене и обработка на кожа са само малка част от занаятите, които ще бъдат демонстрирани на панаира в Асеновград. Всеки един от посетителите ще може да се включи в процеса на създаване на даден артикул, да стреля с лък, да поязди кон, да вкуси средновековни гозби и напитки. Откриването на Средновековния панаир е днес от 10,30 часа.

А ето и програма за 20 юни:

От 11 часа ще се проведе възстановка на масова битка. От 11,30 часа са дуелите. В 12 часа - кътинг тестовете, а в 12,15 часа ще има демонстрация на стрелба с лък. Обедната почивка е от 12,30 до 13,30 часа.

В 14 часа посетителите ще се насладят на соколарство. Половин час по-късно започва концерт със средновековна гайда.

В 15,30 часа стартира степната борба "куреш" и българската народна борба "до отказ". Бойните демонстрации продължават и в 16 часа. От 16,30 часа пък е фехтовката.

В 17 часа стартира семинар, демонстрация на западно въоръжение и снаряжение. В 17,30 часа - отново кътинг тестове, 17,45 часа - стрелба с лък от кон, 18 часа - възстановка на масова битка.

От 18,30 часа посетителите ще могат да се насладят на западноеврпейска и балканска средновековна музика. В 19,30 часа отново ще има соколарство.

Целодневната програма включваща жива история, музей на открито, средновековен бит, ежедневие, снаряжение и въоръжение, средновековен лагер и  тържище, демонстрация на средновековни занаяти и техники, средновековни игри средновековни напитки, езда и стрелба с лък, обобщават организаторите от Община Асеновград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама