Спортният министър Красен Кралев ще вечеря с легендарни лекоатлети в Стара Загора

08:40, 20 юни 15 / Спорт 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще участва в церемонията по награждаването на победителите от Европейското първенство по лека атлетика Втора лига, което започва днес в Стара Загора, съобщиха от спортното министерство.

Тази вечер Красен Кралев ще даде специална вечеря за легендите в леката атлетика сър Себастиян Коу и Сергей Бубка.  Двамата велики пристигнаха в Града на липите, за да наблюдават Европейското първенство. И двамата са кандидати за президент на Международната федерация по лека атлетика ИААФ. Изборът е на 19 август в Пекин. „Бъдещия президент на ИААФ ще бъде в Стара Загора, защото така или иначе единият от тях ще бъде избран”, коментира Добромир Карамаринов, председател на Българска федерация по лека атлетика (БФЛА) и първи вицепрезидент на Европейската атлетика (ЕА). По думите му и двамата са направили изключително мното за развитието на леката атлетика, защото са посветили живота си на този спорт. Той отрече появилите се информации, че двамата идват да търсят подкрепа за гласуването.

Днес от 15.30 часа двукратният олимпийски шампион в бягането на 1500 м сър Себастиан Коу ще даде пресконференция в Стара Загора. Очаква се на нея да представи вижданията си за развитието на световната лека атлетика.

Шампионатът започва от 16.30 часа днес, а час по-късно е официалното откриване. На стадиона под Аязмото сили ще мерят отборите на: Хърватия, Кипър, Дания, Унгария, Исландия, Сърбия, Словения и България. Първите два тима в крайното класиране придобиват право за участие в Първа лига.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама