"Лятно кино в квартала" се завръща във Варна

08:43, 20 юни 15 / Култура 25 529 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прожекции на филми под открито небе ще има и през това лято във Варна. От социален експеримент, който започна през миналата година, "Лятно кино в квартала" се превръща в традиционно събитие, в организирането на което могат да участват и самите варненци.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на фонд "Култура" на община Варна и цели да провокира хората, чиито социален живот е ограничен между супермаркета и панелните блокове да общуват и да се забавляват под открито небе. "Идеята е да закараме киното при хората", споделя Николай Тодоров-Ник, който е създател на проекта. През миналата година в уникалното преживяване се включиха над 5 хил. души.

Това лято, вече като фестивал, „Лятно кино в квартала” ще бъде с продължителност над 40 дни. Ще бъдат излъчени 15 филма, сред които български, европейски и американски заглавия. Освен филми, фестивалът включва и концерти на живо, изпълнени от специална фестивална група, подготвяща програма от филмова музика. На някои от прожекциите във варненските квартали ще гостуват и част от екипите на бългаските филми – актьори, сценаристи и режисьори.

Сред изненадите за варненската публика е възможността да гласува за филмите, които иска да бъдат излъчени. Гласуването вече тече на интернет страницата на събитието www.лятнокиновквартала.com и ще приключи на 30-ти юни. На 1-ви юли ще бъдът обявени всички филми и локациите на прожекциите.

Фестивалът "Лятно кино в квартала" започва на 21-ви юли и ще продължи до 30-ти август.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама