Най-силните мъже на планетата излизат за епична битка в Пловдив

09:56, 20 юни 15 25 673 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-силните мъже на планетата излизат за епична битка в Пловдив днес. Надпреварата стартира точно в 17 часа на площад "Централен".

"Това е най-сериозното състезание с най-силните атлети от цял свят, които могат да дойдат", уточни Кръстев. Силният стартов лист включва 7 топсъстезатели и 3-ма от най-силните мъже на България - Стоян Тодорчев, Велизар Митов - абсолютен шампион по силов трибой за 2014 г., и Мариян Димитров - най-силния полицай на България и шампион в силовия многобой, разказа съобщи Огнян Кръстев от фондация "Славна България", организатор на събитието заедно с Muskuli.com.

Пловдивчани ще могат да видят и исполина Хафтор Юлиус Бьорнсон, по-известен като Планината от хитовия сериал Game of Thrones ("Игра на тронове).

Бьорнсон, който е професионален стронгмен състезател, бивш баксетболист, а отскоро и актьор със световна слава, е известен на любителите на силовия многобой просто като Тор. На 31 януари тази година исландецът счупи рекорд на 1000 години, поставен от легендарния викинг Орм Сторолфсон, като успя да извърви пет крачки, носейки върху раменете си дънер с височина 9.8 метра и тегло 650 кг.

Най-силните мъже ще се впуснат битка в 6 от най-популярните стронгмен дисциплини - "Логлифт", "Фермерска разходка", "Мъртва тяга с кола и задържане за хват", "Камъните на Атлас", "Кръгът на Конан" и "Кобилица". Състезанието ще има и сериозно медийно отразяване, като ще се излъчи и по "Евроспорт".

Организаторите съобщиха още, че по време грандиозното шоу благотворително ще се събират средства за Фонд "Милосърдие".  Акцията е със съдействието на Българския червен кръст.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама