Община Русе решава заедно с граждани за местоположение и вид на новите спортни площадки

10:00, 20 юни 15 / Спорт 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът Пламен Стоилов и зам.-кметът инж. Димитър Наков се срещнаха с активните граждани на Русе, създали фейсбук групата „Русе иска площадки за стрийт фитнес“. Дискусията се проведе в Пленарна зала на Общината, където младите хора споделиха своите предложения, информират от местната администрация.

По време на срещата Стоилов и инж. Наков са представили планираните за изграждане 2 нови стрийт фитнес площадки и 2 площадки за фитнес на открито, които трябва да са готови през тази година. Новите фитнес площадки ще са разположени пред бл. „Ген. Иван Винаров“ в кв. „Мидия – Енос“ и на ул. „Тодор Икономов“ в кв. „Чародейка“, а стрийт фитнес площадките ще бъдат направени пред бл. „Съединение“ и до бл. 305 в кв. „Чародейка“.

„Планираме всяка година за изграждане по 2 нови площадки за фитнес на открито, 2 площадки за стрийт фитнес и 2 спортни игрища. Нашата цел е да насърчаваме масовия спорт и за това сме решили всяка година да изграждаме подходящи места за спорт. Желанието ни е те да са в кварталите, да са близо до хората и да са направени по начин, който самите те желаят“, е заявил кметът.

За да бъдат съобразени с изискванията на спотуващите Стоилов и Наков са призовали присъстващите да бъдат още по-активни и да дават предложения за разположението и вида на уредите, които да бъдат монтирани на площадките през следващата година. "Моделът на сътрудничество между Община и граждани е добре работещ, доказателство за което е направеният цялостен план за изграждане на велоалеи, в чиято разработка активно участва Сдружение „Вело Русе“, отбелязаха по този повод от местната администрация.

Участниците в дискусията са споделили, че са доволни от срещата и плановете на Общината. Те са се ангажирали да подпомогнат проектантите, за да се изберат най-подходящите места в града, където да бъдат разположени следващите площадки за масов спорт на открито и как да изглеждат те, за да бъдат удобни и функционални за спортуващите.

В края на срещата организаторите на движението и фейсбук групата са връчили подписката „Русе иска площадки за стрийт фитнес“, в която са се подписали 3 082 русенци. Стоилов е признал, че дори и самият той се е подписал в нея, което е доказателство, че Общината се ангажира и активно работи в посока за подобряване на възможностите за спорт в града и облагородяване на междублоковите пространства с модерни детски и спортни площадки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама