Мустафа Карадайъ: Поисках оставката на Валентин Николов и сега те поискаха моята

10:28, 20 юни 15 / Политика 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Поисках оставката на председателя на Комисията за борба с корупцията Валентин Николов, заради нежелание или невъзможност да спазва българските закони. От тогава комисията не е имала заседание“. Това заяви в сутрешния блок на бТВ депутатът от ДПС Мустафа Карадайъ по повод скандалния факт, който комисията изнесе за него.

Според доклад на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, през 2003 г. депутатът от ДПС е закупил апартамент от държавата. За площ от 98 кв. м. той е платил едва 6500 лв., като оценката на имота е над 100 хил лв. При покупката тогавашният зам.-председател на Агенцията за следприватизационен контрол се ползвал от бонуси и намаления, като част от сумата била платена дори с компенсаторни бонове. Държавното жилище било купено благодарение на подписа на Росен Владимиров – тогава областен управител на София и зам.-председател на ДПС.

За това алармира председателят на парламентарната Комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Валентин Николов и заместниците му  Методи Андреев от ГЕРБ и Валентин Касабов от Патриотичния фронт. Аргументът за нападките срещу него Карадайъ обясни с поисканата оставка на председателя на комисията.

По повод изказването на лидера на ДПС Лютви Местан, който каза, че Георги Близнашки е бил най-слабият служебен премиер, Карадайъ заяви, че това не пречи той да е добър юрист.

„Ако сравним показателите на Близнашки с Орешарски, ще видите в чия полза са. И то само факти“, каза Мустафа Карадайъ.

Той коментира и ситуацията в кв. „Орландовци“ и напрежението между българи и роми като каза, че това е резултат от езика на омразата, започнат от един министър.

"От трибуната на народното събрание, отмедиите се чува само такава реч. По този начин, всеки може да се възползва от това, както намери за добре. Румяна Бъчварова обаче не иска да коментира, защото според нея били отделни случаи", заяви Карадайъ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама