Дават близо 24 000 лева за бръмбара-отшелник и прилепите в ПП „Странджа“

11:08, 20 юни 15 25 550 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръководството на парк „Странджа“ е пуснало обществена поръчка, касаеща опазването на редките видове бръмбари-отшелници и прилепи в района на защитената зона за сумата от цели 23 350 лева, показа справка на Topnovini.bg. С парите трябва да бъдат оградени няколко броя дървета, поставени информационни табели, както и създадени подходящи места за живеене на бръмбарите и прилепите.

Поръчката включва ограждането на 9 групи дървета и 7 единични, представляващи настоящи или потенциални микрохабитати на бръмбара-отшелник. Към проекта трябва да бъдат изработени също така огради и информационни табели за редкия вид.

Втората част на поръчката касае монтирането на метални  решетки на входовете на две пещери в района на Природна забележителност „Пещери и извори на р.Младежка“, маркирането на хралупати дървета за прилепи и поставяне на къщички в местностите Пропада и Богородишки дол. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 23 350 лева.

От тези пари 6000 лева ще отидат за къщи на бръмбара-отшелник, а 17 250 лв. за подготовка на подходяща среда за прилепите.

Срокът за изпълнение на поръчката е 30 дни. Като спечелилата фирма трябва да изпълни ангажимента си не по-късно от 15.10.2015г., ако е представила икономически най-изгодната оферта. Предложенията могат да бъдат подавани до 14 юли към ПП „Странджа“.

Само преди две седмици КЗК спря обществена поръчка на ПП „Странджа“ за ремонт на Информационно-посетителски центрове в Малко Търново и Граматиково. Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение на директора на Природен парк „Странджа“ Владимир Димитров. Както Topnovini.bg съобщи бившият директор на парка е декласирал без мотиви строителна фирма „АКЗ – Бургас“, която е участвала в поръчката. По този начин Димитров е нарушил Закона за обществените поръчки (ЗОП). Малко преди скандала Димитров подаде оставка, като изтъкна за решението си лични причини.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама