След расистките коментари на Анна Витанова се появи група във "Фейсбук" в нейна подкрепа

13:11, 20 юни 15 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служителят на столичната полиция Анна Витанова да бъде избрана за министър на вътрешните работи. Това е поредната идея, родена в социалната мрежа "Фейсбук". Потребители дори създадоха страница, озаглавена "Анна Витанова за вътрешен министър", а харесванията, които е събрала до момента са 750.

България си припомни полицай Витанова след публикация на София topnovini.bg по повод расистките коментари, публикувани в профила и по време на протестите в кв. "Орландовци". на страницата на Витанова видяхме снимка с неин колега, на която двамата охраняват квартала с цел потушаване на напрежението между българи и роми. Коментарът на Витанова над снимката беше "да ни развържат ръцете", както и "Ако си хванал повечко тен, гориш". Това не единствената провокация в скорошните публикации на полицая. Тя публикува и друга провокативна снимка- на група роми, които искат работа и ток. Под нея се усмихва Хитлер и казва: "Ще имате, товарете ги във вагоните".

Анна Витанова не крие противоречивото си отношение към ромската общност, макар че е полицай. Именно това отношение събра симпатиите на хората, създали страницата в нейна подкрепа. Те обаче явно са забравили първия случай, с който Витанова се прочу в обществото. Това беше т. нар. "нощ на белия автобус" по време на протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски. Тогав тя, една от малкото жени сред охраняващите протеста полицаи, беше служителят, срещу когото бяха подадени десетки оплаквания за побой и безпричинен тормоз. Снимките от демонстрациите, на които Витанова присъства, ясно показваха яростта, изписана на лицето на полицая и видимо лабилно поведение.

Факт е, че страницата в нейна подкрепа събра немалко последователи. Коментарите са на двата полюса:

"Момичето е достойно да бъде издигнато в службата, има толкова много трътки и рушветаджии за уволнение, но тази истинска БЪЛГАРКА заслужава награда а не уволнение", казва член на групата. Докато други хора откровено я смятат за човек с проблеми, както и нейните поддръжници.

"Момичето вероятно има проблеми - миналата година би българи, тая година иска да бие цигани, догодина може да убие себе си".

Ясно се вижда подкрепата на колеги на Витанова, както и на симпатизанти на вътрешния министър Румяна Бъчварова. Спорът в социалната мрежа дори загрубява. Докато потребител обявява създателите на страницата за луди, други трима го наричат неграмотен. Истината е, че и четирите коментара са написани неграмотно. Например:

"Затова, че е казала виц не трябва да бъде оволнена. Тези времена отминаха когато за един виц беше 5 години пандиз. Много прилича на третата ми дъштеря. Направо двоиник. Та затова и аз съм на нейната страна да остане на работа".

Сред ироничните предложения има и такова Витанова да бъде издигната за председател на ЮНЕСКО.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама