Легендарният Сергей Бубка:Трябва да върнем леката атлетика при младите

14:35, 20 юни 15 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Трябва да върнем леката атлетика отново при младите, да я върнем на училищно ниво, защото тя помага изключително много за здравето на нацията”, каза в Стара Загора легендарния шампион и рекордьор на овчарски скок Сергей Бубка . Той пристигна в Града на липите, за да наблюдава Европейското първенство по лека атлетика  - втора лига. Серегй Бубка е един от двамата кандидати за президент на Международната федерация по лека атлетика.

Той сподели идеите си за по-натътшно развитие на „Царицата на спортовете”. Според олимйския и световен шампион и рекордьор второто, което ще направи, ако бъде избран е създаването на стратегия за развитие на световната атлетика. Трябва да има индивидуален план за всяка федерация и да се помогне на всяка страна да се развива по правилния път.

След обсъждания по работни групи на идеи и решение, една година на световен конгрес трябва да се избере посоката, по която да се разивва леката атлетика.

Бубка предлага още да има специална гала вечер, на която да се раздават награди на състезатели и треньори за постигнатитехуспехи.

„Един от моите приоритети е нулева толерантност към употребата на допинг. Много е важно да запазим спортистите чисти”, категоричен бе кандидатът за президнет. Според него трябва да се провежда индивидуално обучение не само на спортистите, но и на антуража им  в борбата с допинга. „Аз мисля, че трябва да има санкции за хората около състезателите,  ако те са нарушили правилата”, категоричен е Бубка.

Той се обяви и за безкомпромисна борба с корупцията. „Много е важно работата на една федерация да е открита и прозрачна и това е моята стратегия. Ще бъда безкомпромисен ако някой наруши правилата и ако това се докаже, той ще трябва да си плати”, обясни шампионът.

„Във всяка една позиция аз ще работя за леката атлетика, защото тя е моят живот”, отговори Бубка на въпрос дали, ако не бъде избран за президент, ще влезе в  екипа на съперника си Себастиан Коу. „Ако ми гласуват доверие и стана президент, ще служа на атлетиката по 24 часа на ден”, обеща Сергей Бубка.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама