Ремонтират с 200 000 лв. Градския стадион в Русе, но през 2016 г.

15:03, 20 юни 15 / Спорт 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Залагаме 200 000 лв., за да направим Градския стадион през следващата година". Това заяви за Topnovini.bg зам.-кметът по хуманитарни дейности на Русе Иван Григоров.

На първата тренировка на ФК "Дунав" за 2015 г. той увери, че до тази пролет съоръжението ще е готово за прием на официалните мачове от професионалния футбол. Въпреки това се оказа, му предстоят още ремонтни дейности. Все пак на първото лятно занимание на "драконите" на 19 юни Григоров бе категоричен, че до 3-4 седмици ще бъде изгладено всичко необходимо за лицензиране на Градския стадион за "Б" група.

Ангажиментът на Община Русе да ремонтира със свои средства и основните терени на Градския стадион и ст. "Дунав" в квартал "Здравец" пък е наложил разместване на предварително обещаните срокове за това, стана ясно скоро.

На срещата си с футболистите и треньора на представителния русенски клуб в началото на юни т.г. кметът Пламен Стоилов се ангажира "до няколко дни да започне ремонт на терена на стадион "Дунав", а догодина да се ремонтира и терена на Градския стадион".

"6 хил. тона пръст трябва да се извади, за да се направи новия дренаж на Градския стадион. Това ще стане другото лято. На стадион "Дунав" ще направим сондажи, ще узаконим кладенеца, който открихме там. Ще монтираме потопяема помпа с подход към разпръсквачи, буферен съд, в който може да се слага и тор, и дотам. Няма да стане толкова бързо, колкото мислехме. Затова ще трябва да се подготвим по-отдалече. Ще направим първо Градския стадион и с още седалки, сектора за ВИП-гости и т.н. Да открием залата на 23 юли и след това акцентираме всичко върху стадиона. Имаме отбор вече в "Б" група, надяваме се да продължи да показва добри игри и трябва да направим инфраструктурата. Цялата Община е ангажирана с това. Един по един и двата стадиона ще направим така, че 90 до 100 дни след това да може да се играе след това", сподели за Topnovini.bg Иван Григоров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама