Стотици рокери "превзеха" Русе (снимки)

15:22, 20 юни 15 25 630 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици любители и ползватели на двуколесни моторни превозни средства от цяла България и Румъния се събраха в района на хижа "Приста" за поредното издание на международния "Мото рок фест" в Русе.

През тази година съборът, организиран от русенския клуб "The Thunders MC", е в памет на загиналия при катастрофа преди близо година техен мото брат Ивайло Андреев.

Програмата започна още в петък вечерта с атракциони, игри, томболи и много награди. Днес по традиция в обедните часове се проведе почетна обиколка на Русе от повече от 100 мотористи от страната и чужбина. Маршрутът започна от "Хижа Приста", мина през бул. "България", бул. "Христо Ботев", кръговото кръстовище към бул. "Липник", ресторант "Париж", Професионалната гимназия по механотехника, бул. "Съединение", Пантеона на Възрожденците, бул. "Цар Освободител" към бул. "Скобелев", "Борисова", бул. "Христо Ботев", бул. "България" и "Хижа Приста".

Следобед на обособено трасе в района на изхода на Русе за София започнаха "стартовите отсечки", където десетки участници премериха сили за първото място. След края на състезанието, любителите на мото спорта имат възможност да наблюдават мотоакробатика и изкусна техника на мотористите от великотърновския клуб "Хазарт".

След това е предвиден официален водосвет за здраве, който да извърши един от основателите на клуба отец Георги. Веднага след това е и награждаването на победителите от „стартовите отсечки“. Ще има още много игри и награди. За доброто настроение ще се грижат две румънски рок групи и българската "Черноризец". В полунощ ще има и пищно светлинно шоу, заря, в памет на загиналия при злополука секретар на „The Thunders MC“, Ивайло Андреев.

В неделя е финалът на "Националния мото събор", след който организаторите обещаха, че ще почистят местността.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама