И Община Бургас ще предяви претенции към „Лукойл Нефтохим“

15:32, 20 юни 15 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По време на проверката на мястото на бензиновия разлив днес, кметът на Бургас Димитър Николов обяви, че изготвят доклад, с който да предяват финансови претенции към „Лукойл“ за нанесени щети, в това число и допълнителни разходи.

„В момента изготвяме доклад, защото се оказа, че освен преките разходи на общинските служители и общинските цистерни, които ние бяхме мобилизирали, с моя заповед бяха допълнително пренасочени и цистерни на частни компании. Сега очаквам от тях, да ми изпратят своите разчети на разходите“, каза Николов.

По думите му Община Бургас трябва да се погрижи и за това да плати допълнителни надници на своите служители, които са работили цяла вечер след инцидента.

„Вие помните, че те работиха цяла вечер, хората бяха и обгазени. Ще им направим медицински изследвания, както очаквам и допълнителните разходи, които направи фирма „Бургасбус“, защото знаете, че бяха сменени маршрутите на автобусните линии до Братово и Долно Езерово, също да бъдат компенсирани“.

В рамките на следващата седмица Общината трябва да изготви обобщената справка и тя да бъде изпратена на нефтената компания „Лукойл“ за покриване на разходите.

Димитър Николов обясни, че успоредно с проверките на Министерството на околната среда и водите, и РИОСВ, Община Бургас също ще си направи свои инспекции на място. „Докато аз лично не се убедя, че последната капка вода е почистена“, бе категоричен кметът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама