Гърция готви нови предложения за кредиторите

16:45, 20 юни 15 / Свят 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гърция готви нови предложения за кредиторите, каза гръцкият министър по координация на правителствените дейности Алекос Фламбурарис, цитиран от „Ройтерс“ и добави, че е убеден, че Европейската централна банка (ЕЦБ) няма да позволи на гръцките банки да изпаднат в несъстоятелност.

„Ще се опитаме да представим новото си предложение, за да стигнем до решение“, каза Фламбурарис в съботното сутрешно предаване на гръцката телевизия „Мега“. „Няма да се връщаме със старото предложение. Работим по ново, за да постигнем компромис и взаимно изгодно решение.“

Той обаче отказа да даде подробности на какви отстъпки пред исканията на кредиторите е готова Гърция. 

Премиерът Алексис Ципрас от своя страна е заявил, че е сигурен, че „ще има решение, основано на правилата в ЕС и демокрацията, което ще позволи на Гърция да върне икономиката си към ръст в еврозоната.“

Намеците от гръцка страна идват след месеци на безуспешни преговори и все по-вероятно излизане на страната от еврозоната. 

По-рано в събота германският канцлер Ангела Меркел предупреди, че Гърция трябва да постигне някакво споразумение с кредиторите преди срещата на върха на ЕС в понеделник. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама