За корпоративен кодекс на федерациите призова Себастиан Коу

16:49, 20 юни 15 / Спорт 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Всеки спорт, федерация, училище и т. н. трябва да има свой корпоративен кодекс. Трябва да имаме тайните предпазители срещу корупция”, каза в Стара Загора двукратният олимпийски шампион по лека атлетика сър Себастиан Коу. Англичанинът, който заедно със Сергей Бубка е кандидат за президент на Международната федерация по лека атлетика, дойде в Града на липите, за да наблюдава Европейското първенство по лека атлетика – втора лига.

„Избрах да дойда тук, защото искам да видя млади таланти. Трябва да запалим младите за този спорт и това е един от основните ми приоритети, за който ще работя”, обясни шампионът. По думите му регионалните първенства са много важни, защото на тях се се дава поле за изява на младите състезатели.

„Нашият спорт е леката атлетика, а нашият бизнес е забавлението”, категоричен бе Коу. Според него трябва да се направи възможното младите хора да се заинтересуват от този спорт.

В програмата на Коу е залегнала и сериозна работа със социалните медии, тъй като младите хора ги възприемат най-добре.

„Всеки един избор е референдум за бъдещето, наясно съм срещу какво се изправям, но аз съм демократ и вяврвам в демокрацията”, коментира двукратният олимпийски шампион.    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама