ЦСКА започва на чисто от „А“ областна група с пари от Васил Божков

17:06, 20 юни 15 / Спорт 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ЦСКА ще играе при аматьорите, стартирайки новия сезон от "А" областна група, стана ясно след срещата на бизнесмена Васил Божков с привърженици на "червените", на която бяха обсъждани варианти за бъдещето на клуба, съобщи спортният сайт “Гонг”.

Феновете на тима ще направят нов клуб, който ще бъде финансиран от Васил Божков. Бизнесменът ще бъде подпомаган от още няколко акционери. Новото дружество няма да наследи дълговете и пасивите на старото.

Бюджетът на ЦСКА ще бъде 3 милиона лева.

В официално изявление, разпространено от „Нове холдинг“ и цитирано от  „Дневник“, Божков посочва, че това е „единственият нормален начин за изграждането на футболния клуб, който изпадна в тежко финансово състояние и е лишен от лиценз за участие в А група.“

"ЦСКА  вече не се нуждае от спасяване, а от възраждане. Начинът, по който  това може да се случи е само един – да се обърнем към традициите, създали най-титулувания клуб в българската футболна история, а именно – ред и дисциплина", се казва в становището на Божков.

"От днес ЦСКА ще работи за ЦСКА. Промените в начина, по който е управляван 31-кратния шампион на България ще има и те ще са драстични. Предстоят много трудности и препятствия, които са преодолими само ако има обща воля и  цел, зад която да застанат всички, свързани с клуба", добавя той.

"В името на морала и законността ЦСКА ще започне своето възраждане от А областна футболна група", добавя бизнесменът. 

Според „Гонг“ новоучреденият клуб, който ще бъде регистриран в понеделник, ще получи стадион "Българска армия", както и базите на Панчарево. Другата седмица на специална пресконференция ще бъде представен и екипа на новия клуб.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама