Планината завладя Града под тепетата (снимки)

19:50, 20 юни 15 / Спорт 25 743 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хафтор Юлиус Бьорнсон, един от най-актуалните състезатели по силов многобой и една от най-актуалните звезди от екрана заради участието си в хитовия сериал "Игра на тронове", където изпълнява ролята на Грегор Клегейн – Планината, превзе сърцата на пловдивчани. Бьорнсон е сред седемте най-силни мъже на планетата, пристигнали в Града под тепетата за "Стронгмен шампионска лига".

Той навлиза в бранша, след като през 2008 година среща легендарния исландски стронгмен Магнус Вер Магнусон, който го убеждава, че има отлични шансове за реализация в състезанията по силов многобой. Скоро след това Бьорнсон печели четири поредни титли за "Най-силен мъж на Исландия". През 2015 година чупи уникален рекорд, посветен на легендарния викинг Орм Сторолфсон, успявайки да извърви пет крачки, носейки на рамене дънер с височина 9,5 метра и тегло 650 килограма.

В сблъсъка участва и най-прославеният стронгмен на България – Стоян Тодорчев, който е 7-кратен световен рекордьор в силовия многобой. Тодорчев е вписан и в Книгата на рекордите "Гинес" като най-силния мъж на планетата през 2010 година. Той е двукратен абсолютен шампион на България в силов многобой, както и двукратен балкански шампион.

Мускули демонстрираха още Кшищоф Раздиковски от Полша, сърбинът от унгарски произход Ервин Катона, Матяз Белшак от Словения, Адин Арнаут – най - силният мъж на Босна и Херцеговин, Симон Сюлейман - най-силният мъж на Холандия, Алекс Аргинтяну от Румъния. Стронгмените мериха сили в 6 от най-популярните дисциплини - "Логлифт", "Фермерска разходка", "Мъртва тяга с кола и задържане за хват", "Камъните на Атлас", "Кръгът на Конан" и "Кобилица".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама