63 % от зрелостниците на „Аркус” завършиха с отличен успех

20:04, 20 юни 15 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Своя осми випуск изпрати днес Американският колеж „Аркус” със специална церемония, на която зрелостниците получиха дипломите си.

„Изпращаме най-силния си випуск – от 30 абитуриенти 19 са с отличен успех. По резултати от матурите „Аркус” е първи във Великотърновска област и пети в цялата страна с успех 5.58.

Общият успех на випуска е 5.54”, отбеляза в речта си директорът на колежа Петър Иванов, който пожела на възпитаниците на училището да вярват, че техните криле ще стават все по-силни след всяко препятствие и им пожела успешна реализация в живота.

Гости на церемонията бяха инж. Банко Банков от Борда на Настоятелите на колежа, кметът на Община Велико Търново инж. Даниел Панов, началникът на РИО инж. Розалия Личева, ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов и др. Церемонията започна с химните на България и на Европа, изпълнени от Духовия оркестър на Община В. Търново.

„Вие сте най-доброто, което произвеждаме. България има нужда от вас, вървете напред”, пожела инж. Банко Банков. „Помнете вашите преподаватели, благодаря им, че дават всичко за вас.

Където и да отидете занапред, запазете една малка частица за нашия град. Хората, които винаги са ви подкрепяли, са тук”, обърна се към колежаните в приветствието си кметът на Велико Търново Даниел Панов. „Изключително ми е приятно да поздравя випуск 2015 – вие сте училището с най-висок успех в областта и едни от първите в България.

Горда съм с вашите резултати, защото показвате, че може да се има доверие на българското образование. Вашите преподаватели са пример за цялата страна”, заяви началникът на РИО инж. Розалия Личева. „Радвам се, че заради вас името на Велико Търново се чува в цяла България. Вратите на Великотърновския университет са винаги отворени за вас”, каза ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов.

С приветствие към присъстващите се обърна първенецът на випуска Анелия Петрова, която завършва с успех 6:00. Към своите съученици се обърнаха и Силвия Ковачева, завършваща също с пълно отличие, и първенецът на международната IB програма Леда Кунева.

Дипломите бяха връчени от директора на Американски колеж „Аркус” Петър Иванов, а по традиция церемонията завърши с хвърляне на шапките от облечените в тоги зрелостници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама