Отново протест в „Орландовци“, ромите с благодарствено писмо до управляващите

20:26, 20 юни 15 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
И тази вечер жителите на „Орландовци“ се събраха на протест срещу беззаконието за ромите в квартала. На протеста има около 30 души, предаде репортер на София Topnovini.bg. Полицейското присъствие в квартала е засилено.

Хората искат незаконните постройки на ромите в квартала бъдат премахнати. Хората заявиха, че очкват и обещаното видеонаблюдение. До тогава протестите нямало да спрат.

Мевдувременно днес стана ясно, че ромите от „Орландовци“ са пратили благодарствено писмо адресирано до премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Румяна Бъчварова, шефове и служители в МВР.

„Благодарение на Вашите адекватни и спешни действия бяха предотвратени множество инциденти и конфликти, които биха възникнали без вашата намеса.Благодарение на Вас ние и нашите семейства бяхме спокойни за сигурността си през тези дни. Благодарение на Вас напрежението в района беше потушено и ние и нашите деца можем да продължим да живеем и работим нормално”, пишат ромите.

Те са категорични, че благодарение на усилията на властите могат да продължат да живеят мирно „като граждани на Република България и Европейския съюз”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама