Хиляди русенци "маскираха" площад "Свобода" (снимки)

20:56, 20 юни 15 / Култура 25 490 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Централният площад "Свобода" буквално се изпълни с хора по време на поредното издание на традиционния Русенски карнавал днес.

Както вече съобщихме, детска дискотека „Щуротека“ с Бате Енчо подгря малчуганите, ден преди големия Русенски карнавал.

Неговият старт постави Тони Димитрова и Вокална група „Приста“ – Русе. Междувременно три лъча с участници от различните читалища, детски градини, училища, различни състави от Общински младежки дом и др. потеглиха към площад "Свобода" от Държавна опера, от Регионален исторически музей и от паметника Альоша.

Със специални костюми се появиха и част от дамите от Общинска администрация, а екипът на Областния информационен център бе предрешен на тема - "Венецианската комисия".

След като трите лъча се срещнаха до основната сцена пред Съдебната палата, кметът Пламен Стоилов посрещна Краля и Кралицата на Карнавала, миналогодишните победители в конкурса за „Най-атрактивен карнавален костюм“ - семейство Петрови, и им предаде ключа на града.

След официалното откриване забавления и възможност за изяви получиха стотици състави и индивидуални изпълнители, танцьори и певци от различни възрасти има на три сцени.

На сцена 1, пред Съдебната палата, след 19.15 часа започна представянето на читалищни групи от област Русе и училищни групи от община Русе. По-късно програмата там продължава с концерта на нашумялата млада изпълнителка – Жана Бергендорф, както и атрактивното огнено шоу на „Дивинитас“. На финала е официалното награждаване и зрелищна заря, с което Русенският карнавал приключва.

На сцена 2, пред Доходно здание, най-малките получиха възможност да се изявят както като индивидуални изпълнители, така и като групи от деца от детските градини в Русе. По-късно там са и конкурсите за „Най-оригинална маска“, „Най-атрактивен карнавален костюм“ и „Най-добре маскирано семейство“.

На сцена 3, площада пред сградата на Областна и общинска администрация участие в карнавала взеха представители на танцови формации и индивидуални изпълнения на ученици от училищата. По-късно и любителите на зумбата получиха своето гарантирано забавление.

Водещ на сцена 1 е Дачко от „Аламинут“, на сцена 2 – Бате Енчо, на сцена 3 – Наката също от „Аламинут“.

Организаторите отново припомниха, че феновете на фотографията ще могат да участват и в конкурс за най-щура снимка „Аз снимам карнавала“. Всеки участник или гост на Карнавала ще може да изпрати своите снимки, направени с телефон или фотоапарат. Единственото необходимо условие е да озаглавите снимката и да изпратите име и координати за обратна връзка: е-мейл или телефонен номер.

Авторите на десетте най-щури и забавни снимки ще получат и парични награди. Снимките ще могат да се изпращат на е-мейл: [email protected]

Крайният срок за изпращане на фотосите е 24 юни, а на 26 юни ще бъдат обявени и победителите. Всички снимки ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на ОП „Русе арт“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама