Съдът в Хасково оправда полицай, защитил дъщеря си

07:49, 22 юни 15 / Политика 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжен съд Хасково оправда напълно свиленградски полицай, който бе наказан от Районен съд Свиленград по Указа за дребното хулиганство /УБДХ/, защото униформеният е защитил дъщеря си.

Решението на окръжните магистрати Деляна Пейкова, Анна Петкова и Георги Гочев е окончателно и така напрактика те отменят изцяло наложената от Районен съд Свиленград  глоба от 100 лв.

Случката заради, която полицаят Георги Д., е бил изправен на съд се разиграла пред входа на местен бар в 4 часа сутринта. Дъщерята на полицая и още едно момиче се скарали. Двете си повишили тон, намесили се и други хора, но до бой не се стигнало.

Пристигналите на място колеги на Георги му написали акт, но той имал възражения и не го подписал. Обяснил, че не е имало сбиване и че е възприел ситуацията като заплаха за живота на дъщеря си. И други свидетели разказват пред съда, че не е имало побой. Освен това се оказва, че и разследващите, и Районен съд са пропуснали да разпитат дъщерята на полицая.  

3-членният съдебен състав отбелязва в решението си още, че дребно хулиганство, е непристойна проява, изразена в употреба на ругатни, псувни или други неприлични изрази на публично място пред повече хора, в оскърбително отношение и държане към гражданите, към органите на властта или на обществеността или в скарване, сбиване или други подобни действия, с които се нарушава общественият ред и спокойствие.

А в акта е записано, че е „възникнала суматоха, говорело се на висок тон, но не и удари, а само бутане и ръкомахане.

Окръжен съд Хасково отбелязва още, че Районен съд Свиленград е допуснал нарушение при изписване на съдебния акт, което също е предпоставка за отмяната на решението.

Целта била полицаят да бъде осъден и по-късно да бъде уволнен, твърдят запознати. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама