Пчеларите кандидатстват за финансова помощ

08:15, 22 юни 15 25 727 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пчеларите, които са изпълнили инвестициите си за тригодишния период 2014 – 2016 г. по мерките „Борба срещу вароатозата”, „Мерки за подкрепа на извършването на физико-химичен анализ на пчелния мед” и „Мерки за подкрепа на подновяване на пчелните кошери в Европейския съюз” от Националаната програма по пчеларство (НПП), ще могат да подават заявления за плащане от днес до 31 август 2015 г.

Финансовата помощ за пчеларската програма се изпаща до 45 дни от приемането на заявленията, след като кандидатите са изпълнили стриктно инвестициите, за които имат сключен договор с Държавен фонд „Земеделие”. 

Тези от пчеларите, които не са изпълнили изцяло инвестициите си, няма да имат възможността да кандидатстват за същия вид инвестиции през следващия прием на НПП.  Изключение са пчеларите, които не са изпълнили инвестициите, поради настъпили непредвидени и непоправими обстоятелства.

На официалния сайт на ДФ „Земеделие” са посочени образците за документи за плащане. Сумите ще бъдат изплатени до 15 октомври 2015г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама