Обявиха публично обсъждане на промени в наредбата за общинските дружества

08:18, 22 юни 15 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Публичното обсъждане на изменение и допълнение на Наредбата за упражняване на правата върху общинската част от капитала на търговските дружества, гражданските дружества обяви Община Добрич. То ще продължи от 15 юни до 29 юни, когато ще влезе за гласуване от Общинския съвет.

Mотивите за изменение и допълнение в наредбата са предложения на работната група с цел подобряване контрола и регламентиране на определени дейности в  общинските търговски дружества.

Според промените в наредбата, „контролът върху дейността на управителя, контролът за изпълнението на учредителния акт и за опазване имуществото на едноличните търговски дружества с общинско участие, се осъществява от Общински съвет”.

Добавя се текст, според който, управителят има право да практикува в управляваното от него лечебно заведение специалността си за поддържане на квалификацията, съгласно утвърден график до четири часа дневно в рамките на три работни дни седмично.

С възлагането на управлението на едноличните търговски дружества с общинско участие, управителят и управителният съвет се задължават да изготвят ежегодно бизнес програма на дружеството.

Една от новите точки е, че органът на управление има право да намалява размера на възнаграждението до 50 на сто, за период от един или няколко месеца, в случай, че управителят не изпълни негово решение или действа в нарушение на задълженията си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама