Мавродиева и Стоянов донесоха 14 т. за успеха на България в Европейското отборно първенство (снимки)

08:31, 22 юни 15 / Спорт 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С още две втори места сливенските атлети допринесоха за актива на България на Европейското отборно първенство по лека атлетика, 2-ра лига в Стара Загора.

Радослава Мавродиева записа резултат от 17.84 м за втората позиция в дисциплината тласкане на гюле. Постижението й е покрит норматив за Олимпиадата в Рио. Тя  имаше норматив за участие на Световното първенство в Пекин, а сега и за олимпийските игри догодина.

Живко Стоянов бе част от квартета на 4х400 метра, който заедно с Юри Божерянов, Симеон Герински и Красимир Брайков при едно оспорвано и емоционално представяне, закри надпреварата на стадион „Берое” и финишира втори. Отборът бе бурно аплодиран от спортната  публиката на Стара Загора и гостите на града, а квартетът се отплати подобаващо.

През двата състезателни дни българските атлети спечелиха 12 победи, шест втори места и четири трети и с актив от 218 точки се изкачват в 1-ва лига на Европейското отборно първенство.

В крайното класиране пред нашия отбор се нареди Дания с 224 точки. През 2017 година съперници ще ни бъдат тимовете на Белгия, Португалия, Ирландия, Турция, Швейцария, Румъния, Естония, Швеция, Финландия и Норвегия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама