Обявиха конкурси за директори на три учебни заведения в Разградска област

08:46, 22 юни 15 25 648 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обявиха конкурси за директори на едно общинско и две държавни училища на територията на област Разград.

Със заповед на министъра на образованието и науката проф. Тодор Танев, се обявява конкурс за ръководните длъжности в Професионалната гимназия в Кубрат и в Професионалната гимназия по икономика „Робер Шуман” в Разград.

Сред изискванията към кандидатите са да не са лишени от правото да упражняват професията си и да не им е налагано дисциплинарно наказание „уволнение”, да имат диплома за завършена образователно-квалификационна степен на висшето образование „бакалавър” или „магистър”, както и да имат не по-малко от три години учителски трудов стаж. Притежаването на компютърна грамотност и ползването на чужд език са предимство.

Конкурсът ще се проведе на три етапа: допускане по документи, писмен изпит – тест и интервю. Документите за участие се подават в Регионалния инспекторат по образованието в Разград в едномесечен срок от публикуването на обявата за конкурса.

Със заповед на началника на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) Атанас Дончев се обявява конкурс за директор на ОУ „Христо Ботев” в село Гороцвет, община Лозница. Изискванията и етапите на конкурса са същите както при държавните училища.

Повече подробности за изискванията към кандидатите са публикувани на сайта на образователния инспекторат в Разград.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама