Директорът на БНР: Няма да подам оставка, свитите пари ще бъдат възстановени

09:19, 22 юни 15 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Ако не бяхме намалили хонорарите, трябваше да съкратим над 200 души”, повтори за пореден път в сутрешния блок на БТВ генералният директор на Българското национално радио (БНР) Радослав Янкулов. Той бе категоричен, че няма да си подаде оставката.

Журналисти протестират с искане Янкулов да се оттегли повече от 50 дни. Поводът за това беше орязването на хонорарите в медията.

„Може ли за едни пари, които ще бъдат възстановени в течение на времето, да се стигне до тази ситуация“, възмути се той. Според шефа на националното радио въпросът не е дали са молко или много хонорарите. По думите му средната заплата в радиото не е висока – около 900 лв.

Той обаче се похвали, че е увеличил и заплатите, и приходите в радиото.

„Над 700 души са съгласни с мярката, предприета от ръководството, а 15-тина души са пред оградата на радиото”, коментира Янкулов. Днес ще има отново покана за среща на страните в протеста, която ще се състои утре от 14 часа в БНР. „Разговаряхме с всеки един наш колега на радиото. Взехме най-доброто решение. Намалихме хонорарите, освободихме някои щатни бройки И аз не искам да стане това, но не се чувствам виновен, защото изпълнявам държавна политика“, каза още Янкулов.

Той беше категоричен, че няма притеснения около течащата проверка на АДФИ, както и че не му е оказван политически натиск.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама