Плевенският мечок Костадин остава в Добрич

09:48, 22 юни 15 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Една от трите плевенски мечки, които пристигнаха в Добрич, докато трае ремонтът на обиталището им в парка „Кайлъка”, ще остане в Добрич и ще прави компания на мечката Берна. Това съобщи за Topnovini.bg директорът на Центъра за защита на природата и животните Севдалина Венкова. От добричкия зоопарк са предложили тук да остане мечокът Костадин, към когото мецаната с швейцарски произход проявява специален интерес.

Очаква се тази седмица другите две мечки – Виктория и Миладин, да се върнат в Плевен. Гостуващите мечоци бяха настанени в отделен двор на мечкарника, но екипът на зоопарка забелязал  пристрастието на Берна именно към Костадин. Когато той отиде да се храни, Берна застава наблизо и го наблюдава. Издават и някакви звуци, които, според работещите в зоопарка, са любовни.

От ЦЗПЖ са поискали от плевенските си колеги Костадин да остане в Добрич и са получили положителен отговор. През следващите седмици ще бъде направен опит двете мечки да бъдат пуснати заедно в един двор.

И макар между двете мечки да има симпатия, те няма да могат да имат поколение. Предстои на Костадин да бъде направена стерилизация. Причината е, че до 2025 година има забрана за размножаване на мечки у нас, обясни Севдалина Венкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама