Норвежки оркестър свири „Бийтълс” и „Дийп Пърпъл” на Охлюва

10:33, 22 юни 15 / Култура 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Маестро Георги Денчев и южноафриканката Шанън Моудей дават старта на четвъртия сезон на мелодичния маратон "С виенско настроение". Инициативата ще събере почитателите на хубавата музика днес, 22-ри юни, от 11.00 часа, съобщават от Община Бургас. Тогава на сцената на открита сцена "Охлюва" ще звучат легендарните хитове на „Бийтълс” и „Дийп Пърпъл”, както и духова музика от цял свят. Специална изненада за присъстващите ще бъде поднасянето на автентичен български фолклор със скандинавски привкус.

Оркестърът на град Аскер, Норвегия, е създаден през 1968 г. с цел подпомагане извънкласната училищна дейност. Музикантите имат активно участие в инициативи със социална, културна и образователна насоченост. В музикалната програма ще се включат младежи от три възрастови групи /8-10 години, 11-14 години и 15-18 години/.

Инициатива "С виенско настроение" се реализира по идея на Илияна Гъбева, член на Комисията по култура, туризъм, вероизповедание и читалищна дейност в Общинския съвет на Бургас.

"С виенско настроение" се организира от Община Бургас. Всички концерти са с вход свободен и по традиция ще се провеждат всеки съботен ден до края на лятото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама