Засякоха трима пияни шофьори в Шумен

10:54, 22 юни 15 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, са установени в събота и неделя, съобщиха от ОД на МВР- Шумен. Единият от тях, с най-висока измерена концентрация 2.96 промила е причинил ПТП като се блъснал в дърво. Оказало се, че е и неправоспособен.

Инцидентът станал в събота около 19.45 часа по пътя между селата Ясенково и Борци. 36-годишният В.И. от Ясенково пътувал към село Борци с лек автомобил Фолксваген “Голф” с разградска регистрация, собственост на друг мъж. Поради движение с несъобразена скорост на ляв завой загубил контрол над автомобила, излязъл вдясно от пътя и се блъснал в крайпътно дърво.

Тестът с дрегер отчел 2.96 промила алкохол в издишания въздух, водачът отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е незабавно производство.

Тази нощ около 00.55 часа на ул.”Съединение” в Шумен пред СОУ ”Панайот Волов” при извършена проверка е установено, че 27-годишният И.Г.от село Риш,  управлява лек автомобил Фолксваген “Поло” с шуменска регистрация с 2.46 промила алкохол. Отказал  да даде кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа. Образувано е незабавно производство.

Около 01.00 часа на същото място е установен още един водач, седнал зад волана на Фолксваген “Поло” след употреба на алкохол. Той бил спрян, заради съмнително поведение на пътя, докато течала проверката на първия. Установено било, че 28-годишният М.Х. от село Хитрино управлява с 1.56 промила алкохол в издишания въздух.

Водачът е дал кръвна проба за анализ, след което е задържан в полицейския арест за управление на моторно превозно средство с алкохол над 1.2 промила. Образувано е бързо производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама