Дивдядовчани искат обновяване на парка в квартала

10:57, 22 юни 15 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жителите на шуменския квартал „Дивдядово” искат паркът да бъде обновен. Инициативен комитет е внесъл искане до кмета на общинта Шумен Красимир Костов за поддръжка и изграждане на нова детска площадка в парковата площ в квартала. В момента там тревата е окосена, но люлките и пързалките са в лошо състояние. Пейките липсват, а където ги има са със счупени дъски.

Дванадесетина човека от квартала са сформирали инциативния комитет със задача да превърнат парка в приятно място за семейства и деца. „Ние сме млади хора, които имат енергията и ентусиазма да направим парка по-хубав”, заяви една от участничките в комитета Венцислава Борисова. Тя обясни, че са събрали подписка с около 600 имена, която са представили с искане паркът да бъде поддържан. „Когато го окосиха, направихме акция и помогнахме с изхвърлянето на тревата”, обясни Венцислава. На събрание на комитета е било взето и решение да се поставят кутии в читалището, в които да се събират пари.

Междувременно жители на квартала се хванаха сами да почистят и със свои средства да направят пейки за майките с деца.

Досега няколко пъти са правени искания за обновяване на парковото пространство, но без резултат, обясни Венцислава Борисова. Тя каза, че се надява този път той да бъде включен в проект и подобно на други квартали и в дивдядовския парк да бъде изградена изцяло нова детска площадка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама