Галактион се възстановява в Правителствена болница

11:47, 22 юни 15 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Старозагорският митрополит Галактион се възстановява вече в Правителствена болница”, съобщи проф. Иван Манчев, от УМБАЛ „Проф.Стоян Киркович” в Стара Загора. Владиката е настанен във Вътрешно отделение  на болницата и ще изкара курс на лечение след  претърпения тежък инсулт на 8 юни т.г. "Митрополит Галактион постъпи при нас в много тежко състояние с мозъчен инсулт и пряка опасност за живота.  Клиничната картина се усложняваше от това, че той е с редица кардиологични заболявания, за който е лекуван", обясни проф. Манчев, който е лекувал Галактион в Старозагорскота болница.

Според него в продължение на 10 дни не е било ясно дали дядо Галктион ще оцелее. „Бяха положени всички съвременни изисквания за лечение на инсулт. Към момента старозагорският митрополит се възстановява като му предстои рехабилитация на дясна ръка, десен крак и говор, които бяха пряко засегнати”, допълни медикът. По думите му митрополитът ще претърпи сериозно лечение, което може да трае и година, докато се възстанови. "Дядо Галактион се държа много достойно и не предяви никакви претенции по време на лечението", каза още Манчев.

66-годишният Галактион катастрофира на 21 май т.г.в 8,30 ч а излизане от Симеоновград. При катастрофата той имаше пукната лъчева кост, както и контузии на главата и гръдния кош.

След като бе прегледан в Хасково владиката бе транспортиран до Старозагорската болница, където се лекуваше. После бе изписан, а на 8 юни отново приет с инсулт.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама