Млади пловдивски футболисти заминават за Спортния град на "Реал Мадрид"

12:23, 22 юни 15 / Спорт 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Млади пловдивски футболисти ще заминат на лагер в Спортния град на "Реал Мадрид", след като спечелиха междуучилищния турнир "Купата на Coca-Cola: Движи се!". Отборът на СОУ "Св. Климент Охридски" от Пловдив завоюва първото място в спортната надпревара, която се състоя през уикенда в Бургас.

Сребърният медалист в оспорвания турнир е столичното 63-то ОУ "Христо Ботев", а на трето и четвърто място се класираха отборите на 3-то ОУ "Димитър Талев" (Благоевград) и ОУ "Антон Страшимиров" (Бургас).

Рекордните 13 580 ученици от 307 училища от цялата страна участваха във футболното първенство тази година. За да подкрепят отборите финалисти, на турнира бяха звездите от музикалната сцена Михаела Филева, Рафи и братята Пламен и Иво, които се впуснаха в бурни танци по време на предизвикателството "Раздвижи своя талант!" и направиха концерт.

За четвърта поредна година междуучилищният футболен турнир мотивира учениците, техните семейства, приятели и учители да споделят заедно положителните емоции от спорта, заявиха организаторите на спортното състезание. То се осъществява в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Столична община и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама