Преустройват цялостно бургаския парк „Лазур”

12:55, 22 юни 15 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През следващата седмица стартират строителни дейности за пълно преустройство на районен парк "Лазур", зад заведението "Мърфи", съобщиха от Община Бургас. В момента теренът е амортизиран, неугледен и не изпълнява пълноценно своята роля на пространство за отдих и детски игри. Затова започва цялостна подмяна на парковата мебел: пейки, кошчета за битови и кучешки отпадъци, нова беседка, информационни табели и бетонови кашпи с декоративна растителност за ограничаване на автомобилния достъп. Ще бъде подобрена зелената система на парка.

При изпълнението на проекта се предвижда основен ремонт и рехабилитация на старата площадка за игра. Организацията на пространството е подчинена на единна композиционна идея за детски кът "Езеро с лилии" - настилките ще бъдат изпълнени със специфичен растер, имитиращ  водно езеро с красивите цветя.

"През последните години сме обновили десетки детски площадки, но градът е голям. Хората с право се дразнят, като видят някъде новото и хубавото, а пред техния блок стоят старите счупени люлки. Ще се постараем навсякъде, където има нужда, да отговорим на очакванията на бургазлии, но няма как всичко да стане наведнъж. Миналата седмица оборудвахме втора детска площадка в обновения парк пред блок "Краставицата". Работи се зад бл. 16 в "Славейков", сега започват в парка на "Лазур". Планираме обновяване на други площадки из всички комплекси. Само имайте търпение", каза кметът Димитър Николов.

Новата детска площадка ще е с площ 1200 м2. Там ще има комбинирано детско съоръжение (КДС) с функциите катерене, висене, прескачане, люлеене, балансиране, комуникация и ролеви игри; четворна клатушка; въртележка с капацитет 6 деца; къщичка за комуникация за най-малките; ударопоглъщаща настилка на площадката за игра на площ от 530 м2.

Проектът е финансиран от еврофондовете.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама