Николай Радев: Община Пловдив не е спечелила нито един европроект за последната година

12:55, 22 юни 15 / Любопитно 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"През последната година не е спечелен нито един европроект от Община Пловдив", заяви председателят на социалистическата група в местния парламент Николай Радев след разглеждане на информационната система, която показва какво е свършено в Пловдив през последните 5 г.

"Най-големите проекти, които Община Пловдив твърди, че е спечелила, са водния, транспортния и проекта за Лъчетерапевтичния комплекс, са разработени и подадени в ресорните министерства от екипа на Георги Търновалийски. Изведнъж разбираме, че Общината си ги пише на свое име, защото ако не са тези проекти, нещата със спечелените проекти стават трагични", допълни той.

Радев твърди, че зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов не е отговорил конкретно кои проекти са спечелени от Общината.

"Не искам да плюя общинската администрация, а да я накарам да се замисли", допълни той.

"Ако Пловдив не печели европейски проекти за важни за града ни места, трябва да се взима от парите на пловдивчани. Това пък може да доведе до ново увеличение на данъците", каза още Радев.

Относно транспортния проект той бе категоричен, че е изключително важен за Пловдив. "Това, че проектът все още се бави и вече 4 г. не е влязъл в сила, говори лошо за отговорността на Общината към здравето на гражданите", коментира председателят на БСП в Пловдив.

По думите му единственият голям проект, спечелен от Общината за последните няколко години, е този за Цар-Симеоновата градина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама