Районният кмет на „Сердика“: Хората в "Орландовци" са прави да протестират срещу ромите, които газят закона

13:15, 22 юни 15 25 754 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Протестите на хората са свързани с тези, които не спазват правилата. Такъв протест е правилен. Така е правилно да се направи. Когато искаш да живееш в добри съседски отношения това е нормално всички да спазват правилата утвърдени в тази държава. И сега се очаква полицията, която е водеща в случая да предприеме съответните мерки срещу тези приходящи.“ Това каза за София Topnovini.bg кметът на район „Сердика“ Тодор Кръстев.

Според него е важно да се отбележи, че протестите в квартала не са срещу ромите изобщо, а към тези, които са новодошли. Кръстев посочи, че българи и роми в „Орландовци“ от години живеят, учат и работят в разбирателство.

„Ако забелязахте в петък на протеста имаше освен българи и роми и заедно протестираха. Те се надигат заедно срещу това някой да погазва техните права, някой да използва обстановката, за да нагнетява напрежението, защото тези хора живеят заедно от дълго време, те са израснали заедно“, обяснява Кръстев.

Той изрази надежда, че до месец и видеонаблюдението в квартала ще е факт. По думите му камерите са налице, но има нужда от известно техническо време, за да бъдат свързани с Центъра за видеонаблюдение на Столична община, за да може да се упражнява съответния контрол.

„В момента се работи по изграждането на осветлението, което беше компрометирано и счупено. В парка също ще подменим всички счупени лампи. Там където стана сбиването бяха счупени много лампи и тях ще подменим. До две седмици най-много ще бъде подменено изцяло осветлението“, добави още той.

Снощи жителите на „Орландовци“, излязоха на протест за 8-ми пореден ден. Те искат незабавното премахване на незаконните постройки в квартала, както и да бъдат санкционирани неправомерно регистрираните роми в „Орландовци“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама