Над 73 кг насипен тютюн и заготовки за цигари иззети при акции в Плевенско

13:47, 22 юни 15 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 73 килограма насипен тютюн и 4 кутии със заготовки за цигари всяка по 200 къса са иззели при мащабни акции през почивните дни плевенските полицаи, информират от пресцентъра на МВР.

На 19 юни, при проверка на лек автомобил "Опел Астра", управляван от 45-годишен от село Буковлък, са открити към 22 килограма тютюн, предадени с протокол от пътувалата в колата 27-годишна от същото село. По случая е уведомен дежурен прокурор от Районна прокуратура - Плевен. Нанесената щета за републиканския бюджет от невнесен акциз е в размер на около 3344 лева.

Същия ден, служители от Първо РУ – Плевен проверили в центъра на село Опанец „Опел Астра“, управляван от 40-годишен от село Буковлък. В багажното отделение са намерени 84 пакета - към 8 кг ситно нарязан тютюн, без акцизен бандерол. Намереното количество е прибрано за съхранение в Първо РУ. Полицаи от същото управление спрели за проверка в района на Опанец и лек автомобил „Фолксваген Шаран“, с водач 27-годишен от Буковлък. От багажника са иззети 182 пакета в различни разфасовки, тютюн за пушене - към 40 кг. За случаите е уведомен дежурен прокурор при РП - Плевен за престъпления по чл.234, ал.1 от НК. Образувани са три досъдебни производства.

Още 2.5 кг контрабанден тютюн и 4 кутии със заготовки за цигари по 200 къса намерили плевенските полицаи в района на пазар в областния град, където са засечени четирима улични търговци от Буковлък. На другия ден, на същия пазар са иззети още 900 грама насипен тютюн. Нарушителите са други трима, пак от Буковлък. Съставени са три акта по Наредба на Община Плевен. Проверките продължават.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама