Включват Шуменската крепост в пътеводител за 2016 г.

13:54, 22 юни 15 / Култура 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменската крепост става част от кампания за насърчаване на вътрешния туризъм и ще бъде включена в пътеводителя “50 места, които да посетите в България през 2016 г.”, съобщиха от Регионалния исторически музей (РИМ).

Изданието се разпространява в хиляди екземпляри на Международния панаир на книгата в София, в магазини, книжарници, бензиностанции и др. Така информацията за атрактивният музей на открито ще стигне до туристите, целта е да бъде привлечено вниманието им, съобщиха от РИМ.

Извършените на крепостта реставрации, консервации и допълнителни дейности целят създаване на траен интерес от страна на туристи и туристически фирми и повишаване качеството на обслужването.

Шуменската крепост, включена в Европейския проект “Оттука започва България” е първият обект, за който РИМ- Шумен подема мащабна кампания за популяризиране на музеите и дейностите си за следващата 2016 г.

Информацията за Шуменската крепост и РИМ – Шумен с всички обекти в неговата система ще присъства 12 месеца онлайн в специален сайт с над 87 хиляди посетители всеки месец и в още над 10 сайта, както и в радио и телевизионно отразяване.

Участието на обекта в тази кампания стана възможно благодарение на съдействието на Областната управа Шумен и финансовата подкрепа на шуменска пътностроителна компания, уточниха от музея.

Бонус към офертата е публикуването на информация за събитие в Календар на събитията, поместен в печатното издание на Пътеводителя за 2016 г. Събитието, което РИМ –Шумен промотира, това е Европейската нощ на музеите, включваща всички музеи и галерии на територията на Шуменска област.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама