Гран При за търговищкия балет "Вега" от международен фестивал

14:03, 22 юни 15 / Култура 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С Гран При и пет първи места се завърна от международен фестивал в Албена школата за модерен балет „Вега” към Младежкия дом в Търговище, с главен художествен ръководител Марианна Савова.

Международният фестивал по изкуствата „Утринна звезда” се организира от Арт академия „Утринна звезда” и Секция на Международния танцов съвет CID UNESCO в няколко направления – хореография, музика, театър, изобразително изкуство, фолклор.

В рамките на фестивала освен конкурсната програма се провеждат и мастъркласове. В 14 тото издание през тази година участваха състави от България, Молдова, Русия, Македония, Украйна и др.

 

"Момичетата на Марианна Савова танцуваха с много желание за победа и спечелиха призови места в категориите „Танцово шоу” и „Характерни танци”. В раздел „Театър” младежката трупа на Държавен куклен театър -Търговище и Балет „Вега” спечелиха отново първо място с мюзикъла „Любов в класната стая”. Постановката и режисурата на спектакъла са на директора на театъра Ивайло Марков, а хореографията на Марианна Савова." разказаха от Младежкия дом.

За цялостното си представяне Балет „Вега” е отличен Гран При на фестивала и правото на безплатно пребиваване в Албена по време на следващото издание на  „Утринна звезда” там. Директорът на фестивала Кирил Костадинов отправи към балета покана за участие в международни фестивали под егидата на ЮНЕСКО извън страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама