10% повече приходи отчитат НАП и агенция “Митници”

14:03, 22 юни 15 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
10.8% или 1.109 млрд. лева е ръстът в номинална стойност на приходите от НАП и Агенция “Митници” спрямо същия период на миналата година, съобщи министърът на финансите Владислав Горанов. Като бъдат пресметнати и другите източници, процентът на увеличените приходи е 11.9%. Най-голям той е при осигурителните здравни вноски - 12.2%. Ръстът идва след като невнасянето им бе криминализирано.

“Битката на Граничните контролно-пропускателни пунктове е денонощна. Знаете, само на Капитан Андреево бяха освободени 21 митничари в кратък срок във връзка с лошите практики по българската митница. Акцент трябва да бъде засилването на автоматичния контрол и премахването на човешкия фактор като предпоставка за корупционни практики", заяви Горанов.

Той съобщи още, че като част от мерките на ГКПП “Капитан Андреево” вече не може да бъде платено нищо в брой, а само по електронен път. "17 пъти за две седмици се увеличиха постановленията за пътни такси с монтирането на кантарите за граничен контрол", отчете Горанов. Мерките са част от идеята за засилване на автоматичния контрол и премахване на човешкия фактор.

„В количествени данни за първите 5 месеца на 2015 г. са задържани 70 хил. литра спирт 11,8 млн. къса контрабандни цигари, близо 3 тона нарязан тютюн и 85 хил. литра горива, които са били извън режима регламентиран от законодателството. Преди няколко дни издадох наредба, с която променихме възможността за документиране на продажбите и ограничихме максимално използването на билети за предоставянето на дадени услуги”, заяви още министърът на финансите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама